Rejestracja Szukaj FAQ Zaloguj  
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  format do druku Poczatki elaboracji ( przygotowanie lusek)
Poczatki elaboracji ( przygotowanie lusek)
Witus
Odpowiedz z cytatem
Witam kolegow.
Proste przygotowanie lusek do strzelania sportowego/polowania.
1 - Smarowanie i formowanie lusek
2 - Czyszczenie lusek (czyszce na sucho/mokro w tumbler). Jezeli nie ma takiej mozliwosci to mozna ten etap pominac tylko przetrzec luski szmatka zeby nie mialy smaru po smarowaniu. ( luska nie musi wygladac jak nowa zeby ponownie ja uzyc)
3 - Zalamanie krawedzi, czyszenie kanalu ogniowego i wizualna inspekcja łuski w tym samym etapie.
4 - Osadzenie splonek.
Uwazam ze to w zupelnosci wystarcza do strzelania sportowego. Nie ma zadnej potrzeby skracania lusek do strzelania z karabinow kupionych do celow polowania czy rekreacyjnego strzelania. Przewaznie luski trzeba wyrzucic duzo wczesniej bo maja jakas wade zanim sie wydluza na tyle zeby nie weszla do komory. Mialem i nadal mam sztucery ronych producentow i jeszce mi sie nie zdarzylo zeby naboj nie wszedl do komory bo luska jest za dluga. Zgodze sie ze do strzelania precyzyjnego gdzie komora jest robiona na zamowienie toczenie szyjek, skracanie lusek, wazenie itp. ma sens ale do sportowego strzelania nie ma potrzeby zeby elaboracje tak komplikowac.
Zobacz profil autoraZnajdź wszystkie posty WitusWyślij prywatną wiadomość
Arek_78
Odpowiedz z cytatem
Jeżeli chodzi o myślistwo to tak, nie trzeba się zbytnio "pieścić" z łuskami.
Ale sportowe strzelanie to precyzja, inaczej jest to strzelanie rekreacyjne, i niestety, aby stanąć na podium to trzeba poświęcić trochę czasu.
Zobacz profil autoraZnajdź wszystkie posty Arek_78Wyślij prywatną wiadomość
Poczatki elaboracji ( przygotowanie lusek)
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików do wiadomości w tym forum
Nie możesz pobierać załączników do wiadomości w tym forum
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  


Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
  
  
  Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  format do druku