|
 | Baza Elaboracji: ReLoadData.pl |  |
stah
|
Wysłany: Niedziela, 05 Listopad 2017, 19:25 |
|
 |
 |
xxxam napisał: |
Poprosze również dane logowania. |
OK, ale proszę na PW (żeby się nie zgubiło)
Podziele się co zwalczyłem z Vectanem |
no ja myślę...
Małe podsumowanie: po 48h działania naszej bazy mamy:
18 kont,
2 nowe elaboracje,
1 aktualizację bazy (nowa funkcjonalność)
W tygodniu, dodawanie kont będzie odbywało się wieczorem. Nowe wersje będą, ale poczekajmy jak się przynajmniej kilka dni ta wygrzeje (i jak pojawi się kilkadziesiąt wpisów - bo pewnie coś się okaże - normalne) |
|
 |  |
 | |  |
eustachy
|
Wysłany: Niedziela, 05 Listopad 2017, 22:50 |
|
 |
 |
Rodzaj broni ma szczególne znaczenie. Szczególnie przy historycznej, do której trzeba elaborować z konieczności.
Przydała by się nawet rubryka typu "seria/odmiana/wersja" bo i tak bywa, że dany karabin miał np. dwie wersje, w tym jedna na słabszą a druga na mocniejszą amunicję ....
Jak się obrobię, to wrzucę elaboracje dla nietypowych karabinów +/- 100 letnich  |
_________________ 7,5x55;7,5x54,5; 7,5x53,5 swiss;7,5ord. 7,65 para |
   |
 |
|
|
 |  |
 | |  |
stah
|
Wysłany: Wtorek, 07 Listopad 2017, 00:59 |
|
 |
 |
Nowa wersja 0.04 zainstalowana.
Od dziś została dodana możliwość samodzielnej rejestracji - opcja nie jest dostępna (celowo) bezpośrednio na stronie,
należy użyć linku: http://reloaddata.pl/bede_wpisywal_dane/
bardzo proszę zachować zgodność nazwy użytkownika z nazwą z forum! |
|
 |  |
 | |  |
xxxam
|
Wysłany: Wtorek, 07 Listopad 2017, 15:24 |
|
 |
 |
stah napisał: |
Sugestia :
Dodałbym oddzielną kolumne na "Pocisk-producent" obok nazwy pocisku - chyba że bedziemy trzymac porządek we wpisywaniu nazwy |
tabelka Pociski ma oddzielone pole na Producenta (pocisku). Chodzi Ci o słownik? |
W sumie to może i na tym etapie nie jest istotne ... a faktycznie baza pocisków ma kolumnę "Producent"
A co powiesz na przycisk "Pokaż elaboracje" w tabeli z pociskami ?
kahles napisał: |
Polujesz z 9x19 ? szaleniec Laughing |
Jakoś mi najbardziej pasowało do tego pocisku :-) a nie ma kategorii "zaczepna" ;-) |
|
 |  |
 | |  |
 |  |
 | |  |
 |  |
 | |  |
stah
|
Wysłany: Środa, 08 Listopad 2017, 00:48 |
|
 |
 |
[quote="stah"][quote="xxxam"]
stah napisał: |
A co powiesz na przycisk "Pokaż elaboracje" w tabeli z pociskami ? |
Tak zrobię. Jak tylko będzie chwila. Teraz jak mamy coraz więcej użytkowników (już 24) trzeba robić zmiany uważnie. Jak dotąd wygląda, że aplikacja działa stabilnie - i tak ma zostać. |
Znalazłem chwilę. ZROBIONE  (wejście przez zakładki np. proch, a potem w tabelce klik na wybrany - i już mamy dla niego elaboracje)
diem napisał: |
Świetna baza, ileż ja się naszukałem na tym forum...
Przydałby się komentarz do elaboracji, dodawany przez osobę wpisującą (...) |
Jest taka funkcjonalność (dla zarejestrowanych użytkowników). Klikamy na nr. zliczający komentarze (jak 0 to nie ma ale można dodać) |
|
 |  |
 | |  |
 |  |
 | |  |
Weatherby
|
Wysłany: Czwartek, 09 Listopad 2017, 00:03 |
|
 |
 |
Przegląda i tak sobie myślę. Many : pocisk,proch, col, naważka Crimp, spłonka, łuska, przeznaczenie. Niby wszystko co potrzebne, ale producent łuski niewiele wnosi, lepiej Moim zdaniem podać pojemność łuski, lub teoretyczną prędkość pocisku np.z QL. łuski nawet jednego producenta znacznie się różnią pojemnością, co zmienia efekt na tarczy (powstałe ciś. co zmienia prędkość itd.)
A co Koledzy o Tym myślą?!
Pozdrawiam! |
_________________ jedna odpowiedź=kolejne dwa pytania!! |
     |
 |
|
|
stah
|
Wysłany: Piątek, 10 Listopad 2017, 13:53 |
|
 |
 |
Koledzy,
Po trochu będę rozwijał bazę. Na razie ubiłem parszywy błąd (wczoraj się w nocy posypało). Już jest ok, i powinno być stabilnie.
Po mału jest z czego korzystać - choć jak na 36 użytkowników to wpisów jest ile jest....
Zdjęcia i parametry z chrono w planach.
---
Dziękuję bardzo wszystkim którzy już się dołożyli do wspólnej pracy a, nr 1 jest jeden (po tygodniu): Rudy  |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików do wiadomości w tym forum Nie możesz pobierać załączników do wiadomości w tym forum
|
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 3
Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
|
|
|
|