|
 | Wyżarzanie palnikiem- czy to w ogóle ma sens? |  |
Logic
|
Wysłany: Wtorek, 29 Grudzień 2020, 22:45 |
|
 |
 |
znalazłem taki film tego brodatego gościa
https://www.youtube.com/watch?v=4AJHLafHKCY
pokazuje jak on super odpuszcza łuski- ma facet wkrętarke, na wkrętarce łuske, a na stole palnik. I kręci tą łuską, zbliża ją do palnika- one, two, three, four, five, six i bum łuska ląduje w kuble z wodą. To według niego jest precyzyjne odpuszczanie łusek. Ale z każdego filmu można coś wynieść- kilka pytań.
Załóżmy, że facet jest na tyle precyzyjny, że wyżarza w przedziale 6-8 sekund, że tak samo trzyma te łuski nad palnikiem. Pytanie, czy struktura mosiądzu po wyżarzeniu jest powtarzalna? |
|
Logic
|
Wysłany: Środa, 30 Grudzień 2020, 16:33 |
|
 |
 |
|
|
donkihot
|
Wysłany: Środa, 30 Grudzień 2020, 17:02 |
|
 |
 |
Logic napisał: |
 |
 |
_________________ Walczący z wiatrakami.
Zajrzyj na moją stronę WWW |
    |
 |
|
|
bobers
|
Wysłany: Środa, 30 Grudzień 2020, 17:13 |
|
 |
 |
Myślę, że kolega donkihot daje do zrozumienia, iż w dobrym tonie byłoby napisanie swojej wypowiedzi po polsku.
A jak już ktoś zamieszcza tekst obcojęzyczny, to przynajmniej otwartym tekstem, a nie zdjęciem. Coby się dało w translator wrzucić bez zabawy w OCR, czy inne bzdury.
Do mnie to przemawia. Bo o ile języka angielskiego się nauczyłem wystarczająco dobrze, o tyle wklejka niewiadomo skąd - mnie również irytuje.
To prawie jak dyskusja na fejsie, gdzie argumentami jednej ze stron są memy. |
Ostatnio zmieniony przez bobers dnia Środa, 30 Grudzień 2020, 17:57, w całości zmieniany 1 raz _________________ .308 Win, .223 Rem, 12/70, 12/76, .22 LR, 9x19 |
   |
 |
|
|
 |  |
 | |  |
Greenhard
|
Wysłany: Środa, 30 Grudzień 2020, 17:26 |
|
 |
 |
Potwierdzam. Przeprowadziłem szereg testów osadzenia pocisków w szyjce łuski i dopiero wyzażenie lusek spowodowało powtarzalność BTO gotowego naboju.
Wyzażenie dokonałem metoda:
1. Łuska na wiertarkę
2. Dalem łusce w pal
nik
3. Policzyłem: raz, dwa, raz, dwar |
|
 |  |
 | |  |
 |  |
 | |  |
 |  |
 | |  |
 |  |
 | |  |
 |  |
 | |  |
P_iter
|
Wysłany: Czwartek, 31 Grudzień 2020, 15:26 |
|
 |
 |
Panowie, chciałbym zauważyć, że kwestia odpuszczania łusek była poruszana wielokrotnie na tym forum i chyba do niczego nowego w tym wątku nie dojdziecie. Natomiast widzę, że stres okołoświąteczny powoduje u Was podniesienie poziomu nietolerancji.
Logic, cytat bez podania źródła jest bezwartościowy. Miej na uwadze, że nie wszyscy posługują się językiem obcym. Donkihot, nie nazywaj proszę kogokolwiek trolem, bo moim zdaniem nie zasłużył.
Tematu nie blokuje, ale proszę o merytoryczne wypowiedzi po Polsku i bez osobistych wycieczek.
Szczęśliwego Nowego Roku.
Mod. |
_________________ Pozdrawiam
P_iter
SQ5WIP |
    |
 |
|
|
piotrb
|
Wysłany: Niedziela, 03 Styczeń 2021, 02:11 |
|
 |
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików do wiadomości w tym forum Nie możesz pobierać załączników do wiadomości w tym forum
|
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
|
|
|
|