Nowy LabRadar

Moderatorzy: wierzba, P_iter

Awatar użytkownika
Komes
Posty: 95
Rejestracja: wtorek, 12 lipca 2022, 12:41
Lokalizacja: Deutch Krone

Nowy LabRadar

Post autor: Komes »

Labradar nie zostaje w tyle. Właśnie startują ze sprzedażą nowego urządzenia znacznie mniejszych rozmiarów niż ten pierwszy. Nie mierzy też prędkości na 5 kolejnych dystansach do 100 jardów a jedynie na wylocie i na jednym dystansie do max 20-30 jardów.
Nazywa się LabRadar LX. Ciekawe kiedy bedzie u nas dostępny. Na razie za oceanem cena w preorder wynosi $599.95. Widać, że konkurencja w postaci Garmina Xero zadziałała :)

https://buymylabradar.com/
Co ciekawe teraz cena Dużego Labradara na stronie producenta to tylko $499.95 czyli o $100 mniej. Czuję się oszukany :bh|:

https://www.youtube.com/watch?v=mO6-qR1hcY0
Obrazek
wujo
Posty: 66
Rejestracja: poniedziałek, 27 lutego 2023, 13:29

Re: Nowy LabRadar

Post autor: wujo »

Komes pisze: piątek, 09 lutego 2024, 13:31
Co ciekawe teraz cena Dużego Labradara na stronie producenta to tylko $499.95 czyli o $100 mniej. Czuję się oszukany :bh|:
Z jakiej racji czujesz się oszukany?
Awatar użytkownika
Komes
Posty: 95
Rejestracja: wtorek, 12 lipca 2022, 12:41
Lokalizacja: Deutch Krone

Re: Nowy LabRadar

Post autor: Komes »

Lab chyba był droższy jeszcze dwa lata temu nie?
Obrazek
wujo
Posty: 66
Rejestracja: poniedziałek, 27 lutego 2023, 13:29

Re: Nowy LabRadar

Post autor: wujo »

No i co z tego? Na czym polega oszustwo?
Awatar użytkownika
Komes
Posty: 95
Rejestracja: wtorek, 12 lipca 2022, 12:41
Lokalizacja: Deutch Krone

Re: Nowy LabRadar

Post autor: Komes »

skoro go teraz sprzedają za $200 mniej...
wiem wiem prawa rynku...
Obrazek
TomaszMk
Posty: 198
Rejestracja: sobota, 16 grudnia 2017, 13:24
Lokalizacja: Bialystok

Re: Nowy LabRadar

Post autor: TomaszMk »

I tak naprawde niewiele nam to daje. Garmin, czy nowy labradar jest srednio dostepny u nas. Co z tego ze w jueseju jest za 600$ jak u nas robi sie z tego 4500.
Te nowe konstrukcje wygrywaja tylko wielkoscia.
Awatar użytkownika
Komes
Posty: 95
Rejestracja: wtorek, 12 lipca 2022, 12:41
Lokalizacja: Deutch Krone

Re: Nowy LabRadar

Post autor: Komes »

I pełna zgoda. Ale duży Labradar kosztował bodajże $700 na starcie. Teraz jest już po $500. Chodzi o te $200 różnicy.
Mniejsza o to. Ciekawe jak się będzie spisywał.
A tak z innej beczki czy ktoś z forum ma już garmina?
Obrazek
Papug1972
Posty: 47
Rejestracja: środa, 20 listopada 2019, 11:35
Lokalizacja: Wrocław

Re: Nowy LabRadar

Post autor: Papug1972 »

Komes pisze: poniedziałek, 12 lutego 2024, 09:46 I pełna zgoda. Ale duży Labradar kosztował bodajże $700 na starcie. Teraz jest już po $500. Chodzi o te $200 różnicy.
Mniejsza o to. Ciekawe jak się będzie spisywał.
A tak z innej beczki czy ktoś z forum ma już garmina?
Fajny ten Garmin, działa, mierzy co ma mierzyć.
Kompaktowy, można podpiąć do karabinu albo postawić obok.
Labradar przespał swoją okazję :-k ,
Garmin ich pozamiatał jako bardziej uniwersalne urządzenie i marka ogólnie znana. \:D/
Załączniki
garmin6.jpg
garmin6.jpg (44.78 KiB) Przejrzano 902 razy
garmin5.jpg
garmin5.jpg (48.33 KiB) Przejrzano 902 razy
garmin4.jpg
garmin4.jpg (66.49 KiB) Przejrzano 902 razy
garmin3.jpg
garmin3.jpg (73.82 KiB) Przejrzano 902 razy
garmin2.jpg
garmin2.jpg (67.3 KiB) Przejrzano 902 razy
garmin1.jpg
garmin1.jpg (51.79 KiB) Przejrzano 902 razy
Chodzenie po bagnach wciaga.
Wojciech
Posty: 137
Rejestracja: środa, 08 września 2010, 19:48

Re: Nowy LabRadar

Post autor: Wojciech »

Widzę ze Garmin ma polskie menu .
xxxam
Posty: 279
Rejestracja: piątek, 20 maja 2016, 15:36

Re: Nowy LabRadar

Post autor: xxxam »

TomaszMk pisze: poniedziałek, 12 lutego 2024, 08:40 I tak naprawde niewiele nam to daje. Garmin, czy nowy labradar jest srednio dostepny u nas. Co z tego ze w jueseju jest za 600$ jak u nas robi sie z tego 4500.
Te nowe konstrukcje wygrywaja tylko wielkoscia.
Tylko wielkością ? :mrgreen: Zakładam że z nich nie korzystałeś ? Z drugiej strony rozumiem rozgoryczenie posiadaczy żagla z awaryjnym zasilaniem - zostali z niesprzedawalnym sprzętem.
TomaszMk
Posty: 198
Rejestracja: sobota, 16 grudnia 2017, 13:24
Lokalizacja: Bialystok

Re: Nowy LabRadar

Post autor: TomaszMk »

Nie,nie tylko wielkoscia. Raz mialem okazje z labradarem - wtedy bylem pod wrazeniem. Osobiscie mam radeckowe chono i jakby nie patrzec to ogromny przeskok jakosciowy.

A najwiecej uciazliwa, w moim przypadku, jest ilość sprzętu zabieranego na strzelnicę. Szczególnie jak zamkneli mi jedną, w której można było dojechać samochodem bezpośrednio pod stolik osi.

Na pewno roznia sie bardziej, ale doceniam ostatnio miniaturyzacje i lekkość sprzętów.
Awatar użytkownika
Komes
Posty: 95
Rejestracja: wtorek, 12 lipca 2022, 12:41
Lokalizacja: Deutch Krone

Re: Nowy LabRadar

Post autor: Komes »

xxxam pisze: czwartek, 15 lutego 2024, 12:59 Z drugiej strony rozumiem rozgoryczenie posiadaczy żagla z awaryjnym zasilaniem - zostali z niesprzedawalnym sprzętem.
o to to to!
Obrazek
snajper
Posty: 557
Rejestracja: czwartek, 29 maja 2008, 14:54
Lokalizacja: MAZOWIECKIE
Kontakt:

Re: Nowy LabRadar

Post autor: snajper »

Mam pytanie.
Czy ktoś porównywał wyniki mierząc jeden strzał jednym i drugim na raz ?
wujo
Posty: 66
Rejestracja: poniedziałek, 27 lutego 2023, 13:29

Re: Nowy LabRadar

Post autor: wujo »

Na YouTube masz filmik z takich pomiarów. Lab, garmin i magnetospeed.
jkp44jkp
Posty: 412
Rejestracja: piątek, 11 października 2019, 05:53
Lokalizacja: Kraków

Re: Nowy LabRadar

Post autor: jkp44jkp »

https://www.youtube.com/watch?v=mO6-qR1hcY0

Filmik taki sobie za to bardzo ciekawe sa komentarze pod nim.

Wyglada na to ze spolecznosc strzelecka w USA, przynajmniej ta w sieci juz zadecydowala o porazce tak nowego jak i starego Labradaru.

Garmin na razie wygalada na prawde dobrze, zobaczymy czy opinie utrzymaja sie z czasem uzytkowania.

Labradar przez lata nie mial ochoty na rozwoj, siedizal na laurach i ponoc ich customer servis byl tragiczny.

Zastanawiam sie nad zamowieniem Garmina , cena okolo 3k.

Zabawne jest to ze na rynku pojawilo sie pare innych nproduktow ktore wygladaja jak mniejsze wersje LR jak FX TB czy Caldwell Velociradar a tu pojawia sie Garmin i wszystkich deklasuje, przynajmniej rozmiarem. Teraz wszyccy beda musieli kurczyc swoje jednostki.
wujo
Posty: 66
Rejestracja: poniedziałek, 27 lutego 2023, 13:29

Re: Nowy LabRadar

Post autor: wujo »

Wojciech pisze: środa, 14 lutego 2024, 20:49 Widzę ze Garmin ma polskie menu .
Wyjątkowo niskiej jakości. Nie polecam przełączania na j. Polski. Mam wręcz wrażenie, że ogranicza to funkcjonalność.
smoczy
Posty: 126
Rejestracja: środa, 29 sierpnia 2018, 16:36

Re: Nowy LabRadar

Post autor: smoczy »

Papug1972 pisze: środa, 14 lutego 2024, 20:16

Fajny ten Garmin, działa, mierzy co ma mierzyć.
Kompaktowy, można podpiąć do karabinu albo postawić obok.
z tym podpinaniem do karabinu to tak średnio to wygląda...

Akurat w tym aspekcie to na razie chyba bulletseeker jest bezkonkurencyjny.

Pozdrawiam,
Smoczy
xxxam
Posty: 279
Rejestracja: piątek, 20 maja 2016, 15:36

Re: Nowy LabRadar

Post autor: xxxam »

smoczy pisze: poniedziałek, 25 marca 2024, 17:40 Akurat w tym aspekcie to na razie chyba bulletseeker jest bezkonkurencyjny.
Tak podpina się pięknie, szkoda że tak nie mierzy ;-)

Na Garminie masz gwint statywowy - podepniesz do czego i jak chcesz. Ich mocowanie na Arca też działą bardzo dobrze
smoczy
Posty: 126
Rejestracja: środa, 29 sierpnia 2018, 16:36

Re: Nowy LabRadar

Post autor: smoczy »

Ale co masz na myśli ? Bulletseeker ma problemy z dokładnością pomiaru czy z tym, że nie mierzy ?
Ciekawy jestem.

Pozdrawiam,
Smoczy
Awatar użytkownika
piotrjub
Posty: 1458
Rejestracja: sobota, 26 listopada 2011, 16:34
Lokalizacja: 3 Miasto
Kontakt:

Re: Nowy LabRadar

Post autor: piotrjub »

Bulletseeker mam, to co mnie denerwuje to duża wrażliwość na ustawienie. Czasami jak podpinam do szyny weaver a ona jest zamocowana na handgardzie to są problemy z czytaniem. Jak ustawiam na statywie parę mm od lufy to mierzy ok. Tylko jak mam do wykorzystania w bardzo mocnym kalibrze (416 Barrett) to następuje przestawienie ustrojstwa po każdym strzale. W normalnych kalibrach 308Win 284Win 300WSM takich problemów nie ma. Dzisiaj na 32 strzały 7x mi nie odczytał prędkości. Jak ustawiałem 2-3 mm od lufy na statywie to odczyt robił, ale po strzale trzeba ustawiać na nowo, bo podmuch jest bardzo duży.
xxxam
Posty: 279
Rejestracja: piątek, 20 maja 2016, 15:36

Re: Nowy LabRadar

Post autor: xxxam »

Tak jak pisze @piotrjub.
Sprawdzałem na 22lr kiedyś w Jaworznie - w sumie to nie wiele dało się wtedy zmierzyć. Może to wina egzemplarza, może warunków na osi.
jkp44jkp
Posty: 412
Rejestracja: piątek, 11 października 2019, 05:53
Lokalizacja: Kraków

Re: Nowy LabRadar

Post autor: jkp44jkp »

Jedno jest pewne, ceny Labradaru tutaj poszybowaly w dol i to znacznie.

Mam pytanie, czy ktos wie ktore modele zegarkow garmina lacza sie z xero c1 pro, jesli jakies w ogole. Chodzi o bezposrednie polaczenie bez posrednictwa apki na telefon.
ODPOWIEDZ