donkihot pisze:
Wkurza mnie że po każdym strzale broń zmienia pozycję na stanowisku (bipod się przesuwa i to nie tylko do tyłu ale i w prawo) i przed każdym następnym strzałem muszę szukać celu.
Ja ciągle powtarzam że na temat broni i elaboracji wiem dużo a techniki strzeleckiej ciągle się uczę. Podglądam, obserwuje jak inni strzelają, wyciągam wnioski.
Jak mam idealny skład to nawet na 1000m jak strzelam to po strzale mam ciągle nazwijmy to broń w tarczy, tylko potrzebna delikatna korekta.
Możesz kombinować zmieniając bipody ale nic to ci nie da. Trzeba strzelać strzelać i jeszcze raz strzelać poprawiając naszą technikę strzelania.
Jak to mówią masz oddać 10 jednakowych strzałów z takiej samej pozycji a nie 10 pojedynczych strzałów każdy z innego składu.
Dlatego są tak ważne różne detale w naszej technice strzeleckiej.
Przykładowo masz świetny bipod, wygląda jak Marka Paprosa, nie wiem czy to jego czy kogoś innego ale zakładam że jest ok, kładziesz się na stanowisku, celujesz oddajesz strzał, robisz korektę bo broń ci się po strzale odsunęła (przesunęła), i teraz najważniejsze - robisz czy nie robisz korektę na bipodzie - jak robisz to na bank zmieniłeś skład. Jest paru strzelców którzy jak dla mnie nie maja fajnej broni (nie chciał bym takiej mieć, wole swoją) ale technikę strzelecką mają świetną, tylko patrzeć i uczyć się od nich, jednym z nich jest wspomniany producent bipodów. Są różne rozwiązania w samej broni które umożliwiają nam poprawę naszej techniki strzelania ale bipod raczej do nich się nie zalicza.
P.S.
Bo masz najlepszy z możliwych bipodów.
Przyglądam się temu bipodowi i chyba masz jednak podróbę tego
http://www.bipod.eu/
może nie wszystko z nim jest OK.